Takaisin ekskursioihin


Tanskan turnee

Säätäjä Eki perheineen päätti lähteä käymään Tanskassa kesällä 2011. Ensisijaisesti ajatus oli viedä jälkikasvu Legolandiin, mutta reissuun mahtui yllättäen useita teknispainotteisiakin kohteita. Ja tekniikkaa oli Legolandin minimaassakin...

Reissun alkuun karppuutimme Mansesta Hki-Vantaalle, josta lensimme Köpikseen. Kastrupissa kävi jonkinlainen mäihä vuokra-auton kanssa: alle saatiin BMW 520d, tosin manuaalivaihteinen. Karppuutimme sillä sitten läpi Själlandin ja yli Ison Beltin massiivisen sillan. Nyborgin jälkeen käännyimme lounaaseen kohti Kvärndrupia ja päädyimme Egeskovin linnan pihaan. Rakennus puistoineen ja etenkin esineistö oli varsin vaikuttava kokonaisuus. Esillä oli aseita, haarniskoja, metsästyssaaliiden nahkoja ja kalloja, keittiökaluja ja astioita. Alemmassa kuvassa näkyy lämmitykseen käytetty uuni, joka on tehty valuraudasta. Näitä oli joka huoneessa yksi tai jopa kaksi kappaletta. Savuhormin kyljessä oleva laatikko pyydystää kipinät (ja tehostaa lämmittävää vaikutusta). Mikään erityisen varaava tällainen uuni ei ole. Mainittakoon vielä että uunin kyljessä näkyvät irtikierrettävät messinkipallot ovat taskunlämmittimiä!

Linna takapuolelta (256 kB)

Esineistöä ja uuni (308 kB)

Esineistöä ja uuni (293 kB)

Samalla alueella oli hieman yllättäen myös automuseo, jossa oli esillä 50 hienosti restauroitua autoa, kahdeksan lentokonetta ja yksi helikopteri. Alla kuvissa kovasti Mummo Ankan kulkuneuvoa muistuttava amerikkalainen sähköauto Milburn vuodelta 1914, karavaanarin unelma (?) sekä yleisnäkymä museosta. (Jälkikäteen huomasimme että meiltä jäi tyystiin huomaamatta museon toinen osa, jossa oli kuulemma 60 autoa odottamassa restaurointia.)

Milburn electric 1914 (315 kB)

Karavaanarin unelma (290 kB)

Yleisnäkymä (346 kB)

Viereisestä hallista löytyi vielä moottoripyörämuseo, josta yleisnäkymä alla. Seuraavassa hallissa esiteltiin Falckin kalustoa. Lisäksi alueella oli mm. maatalousmuseo ja hevoskärrymuseo, mutta nuo jouduimme skippaamaan ajan puutteen vuoksi. Mainittakoon vielä että Egeskovissa on iso leikkipuisto jälkikasvulle ja puistoaluetta piisaa muutenkin vaikka piknikin järjestämiseen, joten paikassa kuluisi helposti kokonainen päivä.

Moottoripyörämuseo (310 kB)

Falck museo (209 kB)

Seuraavana päivänä oli vuorossa Legoland. Insinöörin näkökulmasta mielenkiintoisin osa oli ns. minimaailma, jossa oli nähty melkoinen vaiva ja rakenneltu liikkuvia junia, laivoja, toimivia sulkuja, nostosiltoja jne. Toinen hupaisa kohde on 4D-elokuvateatteri.

Legoland (389 kB)

Billundista matkamme jatkui pohjoiseen ja seuraava museo tutkittiin Aalborgin lähistöllä, jossa oli viikinkien hautoja ja niistä löytyneitä esineitä (Lindholm höje). (Aalborgin muut museot jouduttiin skippaamaan ajanpuutteen vuoksi.)

Lindholm höje (340 kB)

Käytyämme Tanskan pohjoisimmassa kolkassa palailimme pikkuhiljaa takaisin kohti Kööpenhaminaa. Odensessa jouduimme skippaamaan rautatiemuseon, mutta kävimme sen sijaan eläintarhassa ja Eurooppalaisessa automuseossa (Europeiska Automobilmuseet).

Kalustoa oli suunnilleen saman verran kuin Egeskovissa, mutta monet autot olivat melko heikossa hapessa. Ilmeisesti autot on tuotu museoon suoraan ajosta sen kummemmin restauroimatta. Toisaalta esillä oli useita ainakin allekirjoittaneelle täysin uusia tuttavuuksia. Alla muutamia esimerkkejä.

Eurooppalainen automuseo (333 kB)

Simca Elysee (333 kB)

Wolseley (314 kB)

Loppukaneettia voitaneen todeta, että Tanska tarjoaa yllättävän paljon teknistä nähtävää. Mielenkiintoisimmat kohteet ovat Kööpenhaminan ulkopuolella, mikä ei sinänsä ole ongelma, koska välimatkat ovat pienet, tiet hyvässä kunnossa ja liikenne huomattavasti sujuvampaa kuin koto-Suomessa(!). (Kööpenhaminan mielenkiintoisin kohde lienee Tyko Brahen planetaario ja etenkin sen IMAX elokuvateatteri.)

Reissua dokumentoi säätäjä Eki

Alkuun Takaisin ekskursioihin Säätäjien kotisivulle


Päivitetty 1.8.2011 © Jäykät Säätäjät ry 2011