Sukkahousuterroristit levittää pällin

Tärkeä yhteiskunnallinen aihe on kaivanut mieltäni ja tällä viikolla se on ylittänyt kipukynnyksen. Kevät on tullut ja kaikki pyöräilyintoilijat ovat aloittaneet työmatkojen teon polkupyörällä. Sinänsä on yhteiskunnallisesti ihailtavaa että ihmiset pitävät kunnostaan huolta ja autoilun väheneminen saattaa jopa alentaa bensan hintaa kysynnän laskiessa. On allekirjoittanutkin harkinnut työmatkan kulkemista polkupyörällä.

Asia mikä nostaa tilanteen sietokyvyn yläpuolelle ei ole tuulipukuiset pyöräilykypäräiset työmatkalaiset vaan sukkahousuihin ja ihmeellisiin (ammatti)pyöräilyasuihin pukeutuneet terroristit. Näiden terroristien tavoitteena on työpaikalle pääsyn lisäksi hajoittaa normaalin aamuruuhkan arki liikennesäännöistä piittaamattomalla matkanteolla. Neljästi viimeisen puolen vuoden aikana on tullut kohtaaminen näiden terroristien kanssa.

1. kohtaaminen sattui talvisessa maisemassa Sammonkadulla. Olin vaimokkeeni kanssa menossä töihin ja lumiauran tukkiessa ajoradan jäimme puolittain kevyenliikenteen väylälle noin 30 sekunnin ajaksi. Terroristi-isku tapahtui noin kuusi sekuntia auton pysähtymisen jälkeen. Sukkahousuterroristi ajoi maksimivauhtia työpaikkaansa kohti ja joutui väistämään automme perää noin 1 m verran sivuun. Tämä ei mielestäni vaikeuttanut terroristin kulkua ollenkaan, mutta kyseinen terroristi iski koputtamalla räkäisellä rukkasellaan auton takaluukkuun. Jos olisin ollut yksin niin seuravissa valoissa olisin koputtanut luuvitosella terroristiä, sen verran koskematon auto on suomalaiselle.

2. kohtaaminen tapahtui kotimatkalla noin kuukausi sitten. Terroristipari ajoi rinnakkain ajokaistalla ja heitä ei saanut väistämään millään. Jouduin odottamaan ohitushetkeä ja ajoaika kasvoi (sekä pälli levisi).

3. kohtaaminen tapahtui tiistaina 27.4.2004
Kaksi terroristia ajoi kevyenliikenteen väylää kunnes paransivat ajoreittiä kurvaamalla ajotielle. Rinnakkain terroristit jatkoivat etenemistä nelikaistaisella ajotiellä, kunnes kääntyivät normaalille kaksikaistaiselle tielle ylämäkeen. Terroristien sukkahousuilla verhoilluissa reisissä ei potku riittänyt pitämään nopeutta vaan vauhti putosi mummon kävelyvauhtiin. Rinnakkain ajo pakoitti minut ohittamaan vastaantulijan kaistaa hyväksi käyttäen. Ilmeisesti vessapaperin käyttö on terroristeille vaikeaa, koska peräkkäin ajettaessa takanatulijalle edessäajavan persvaosta tuleva paskan ja hien löyhkä voi olla tajunnan vievä koettelemus. En muutakaan syytä keksi sille että ajetaan rinnan maantiellä ja estetään autojen eteneminen. Ylämäen päällä on liikennevalot, johon pysähdyin odottamaan vihreän vaihtumista. Terroristit valitsivat reittinsä siten että ajoivat liikenteenjakajan oikealta puolelta päin punaisia kunnes olivat päässeet risteyksen yli. Kaksi autoa joutui hidastamaan vauhtiaan heidän takiaan. Oman näkemykseni mukaan ainakin kolmea liikennesääntöä rikottiin (teeppä sama autolla niin vankilatuomio on varma).

4. kohtaaminen tapahtui tänään samassa kohdassa kuin kolmaskin. Saman risteyksen liikennevaloissa odotellessani yksittäinen terroristi ajoi lähes identtisen reitin risteyksen yli - päin punaisia (sekä jalankulkijoiden että autoilijoiden valoja). Pientä iloa minulle toi teoreettinen mielikuva siitä että terroristin pari olisi jäänyt tukkirekan alle eilen. Luultavasti pari on vain sairaslomalla satulan aiheuttaman hiertymän vuoksi.

Ei ihme että keväällä vituttaa!

Takaisin Pälli levisi -osastolle


Päivitetty 1.5.2004 © Jäykät Säätäjät ry 2004