Lemmikkienomistajat levittävät pällin!

Alkusanat:
Iso osa säätäjistä ei pidä lemmikeistä mikä onkin yksi tärkeä yhdistävä tekijä. Tämä ei tarkoita, että vihaisimme luontokappaleita vaikkakin puudelin näkyessä tosin ensimmäisenä kuvittelee sitä kohti raivokkaasti syöksyvän katujyrän. Olemme tiedostaneet ongelman alkulähteen. Ei ole paskovan puudelin vika, että se on olemassa vaan SEN OMISTAJAN!

Aksiooma (peruslause) 1: Eläinten paikka on luonnossa!
Eläimet olivat telluksella ennen ihmisiä ja ihminen on oikeastaan vain yksi eläinlaji. Ihminen vain on noussut johtavaksi eläinlajiksi. Eläimet kuuluvat luontoon ja niiden paikka on siellä. Luontoa ei tule manipuloida. Lajeja ei tule ristisiittää ja jalostaa mikäli tarve on viihdykkeellinen. Eikä oikeastaan muutenkaan. Jos joku laji on kuolemassa sukupuuttoon niin tarhataan ja monistetaan niitä mutta koirat ja kissat eivät kuulu niihin!

Aksiooma 2: Lemmikinomistaja on epäsosiaalinen
Miksi joku tarvii lemmikin? Eikö oikein juttu luista ihmisten kanssa? Eikö kukaan halua kuunnella l-omistajan jaarituksia? Tarve päästä jonkun eloperäisen kanssa kontaktiin on kova mutta mennään siitä missä aita on matalin, hankitaan lemmikki! Se ei valita kun ei paremmasta tiedä. Kämppä on niin paskainen ettei kukaan ihminen sitä sietäisi tai sosiaaliset taidot lähentelee nollaa. Lemmikin kanssa kontakti on yksisuuntainen, joten omistaja voi keskittyä vain pönkittämään itseään. Jos omistaja sen sijaan kävisi vanhainkodissa säännöllisesti moikkaamassa sotainvalidi-isoisäänsä voisi hän joutua kuuntelemaan jotain toistakin ihmistä ja mitä mieltä tämä on asioista. Kiire tulisi jo palata laittamaan Fifille hanhenmaksapalleroita.

Aksiooma 3: Ekologinen jalanjälki
Melko monesti viherpiipertäjät omistavat lemmikin. Nämä hörhöt, jotka vastustavat kaikkea kulutusta. Onkohan näille pösilöille tullut mieleen miettiä mitä se lemmikki kuluttaa elinaikanaan, ei pelkästään ruokaa vaan roudaukset paikasta toiseen, eläinlääkärit, kilpailut (sekin vielä) ym.

Aksiooma 4: Kodittomia lemmikkejä ei ole!
Kun ei keksi parempaakaan tekemistä höyrähtää kannattaa perustaa kodittomien kissojen/koirien/kultakalojen pelastuskoti. Paska haisee ja edes haitari ei soi. Jos sitä lemmikkiä ei joku tampio olisi siitättänyt ei sitä olisi eikä se siis olisi koditon. Jos ihminen on sen olion luonut niin eikö ihminen voi sen myös poistaa? Asiallisesti tietenkin, koska emme hyväksi eläinrääkkäystä. Poliisi tulee löydetyn eläimen luo, suorittaa asianmukaisen piikityksen, säkityksen ja lähetyksen ympäristöystävälliseen käsittelyyn. Koditon lemmikki ei ole enää koditon! Hoivaintoa potevat eläinhörhöt voivat mennä vaikka vanhuksia moikkaamaan, tajuavatkohan että hekin vanhenevat ja melko yksin sen tekevät.

Aksiooma 5: Lemmikinomistaja ei huomioi muita (tervehenkisiä) ihmisiä
Koirat haukkuvat, häiriötä tulee ulkotiloissa jopa 500 m säteelle. Tuo pilaa mökki-idyllin melko totaalisesti. Kissat kuseksivat viattomien nurkkiin, häiriöt jopa useiden neliökilometrien alueella. Koiranpaskat saattavat väistelyistä huolimatta osua viattoman yksilön kengän alle, vahingot mittavia mikäli paska kulkeutuu sisätiloihin. Lasten pulkkamäet ja lumiukotkin miinoitetaan heti kun silmä välttää. Lista olisi liian pitkä julkaistavaksi.

Aksiooma 6: Lemmikki ei ole HÄN
...vaan SE. Eikä lemmikeille toivoteta Aamulehdessä onnitteluita. Lehden tilaaja haluaa rahalleen vastinetta eikä yksilön pelleilyä. Pistäkää ne jutut omiin insider-pösilö-harrastelehtiinne (joihin toivottavasti ette saa yhteiskunnalta tukiaisia). Miksi muuten kaiken elinaikanaan tuhonnut doopermanni pitää kiikuuttaa eläinten hautausmaalle ja roudata kynttilöitä haudalle kun vastaavasti ehkä ekosysteemille hyödyllisempi ja monipuolisemman elämän viettänyt auton alle jäänyt supikoira saa maatua tien varressa kaikessa rauhassa?

Aksiooma 7: Lemmikki ei ole lelu!
Kyllä meidän Ernestille pitää ostaa kerpiili kun naapurin Jaacob-Tobiaksellakin on semmonen. Vanhemmat ostavat lemmikkejä, koska eivät uskalla sanoa kullannuppujensa (täystuhojensa) hetken mielijohteille EI! Lisäksi onhan se itselle aikaa kun kersa leikkii lemmikillä. Pääsee lähipubiin oluelle iskä ja äiti kun hämää kersat piskillä.

Aksiooma 8: Ei kiinnosta!
Lemmikkienomistajat olettavat (samoin kuin jääkiekkoharrastajat) että muut ovat samoista asioista kiinnostuneita kuin itse. Mitä Fifi teki, minne väänsi paskat, miten hauskasti se taas tuhosi sohvan. Ei muuten kiinnosta epsilonin vertaa.

Aksiooma 9: Lista hyötyeläimistä
Huomatkaa nimitys hyötyeläin, ei lemmikki. Se tekee työtä tienatakseen paikkansa ekosysteemissä. Siitä on ekosysteemille jotain hyötyä!
-huumekoirat
-näkövammaisten opaskoirat
-poliisikoira varauksin (voi käydä myös viattomien kimppuun kuten myös poliisikin)
-radio-ohjattava taistelulammas (tyhmä eläin, joka valjastetaan setien pällinkavennukseen)
-joulupukin poro (senkin voi lopuksi syödä)

Takaisin Pälli levisi -osastolle


Päivitetty 14.1.2008 © Jäykät Säätäjät ry 2008